eTwinning Okulu Olduk

eTwinning Okulu Olduk

Okulumuz 2020 yılından bu yana Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service – CSS) tarafından 2023-2024 yılı için eTwinning Okul Etiketi ödülüne layık görülmüştür. 

 Bu etiket okulumuz için ayrıca onur kaynağı olmuştur. eTwinning okulu girişimi yenilikçi ve istekli öğretmenlerin okullarında projelerle bir bağ kurmasını, eTwinning faaliyetinin okullarda yaygınlaşmasını ve okul idarecilerinin de süreç içerisinde yer almasını hedeflemektedir. Bu girişim ile okulların birbiri ile yarışmasından ziyade kendilerini geliştirmesi amaçlanmıştır. Bu süreçte uluslararası projeler yapan okullar, eTwinning okulu kapsamında değerlendirilecektir. Ayrıca bu okulların internet güvenliği (eSafety) konusunda farkındalıklarının da olması beklenmektedir.

ÖDÜLLENDİRİLEN OKULA YÖNELİK FAYDALARI

Bu süreç, okulların diğer okul yönetimleriyle iletişime geçmesini ve okulların görünürlüklerinin artmasını sağlayacaktır. Seçilen okullar, kendi ülkelerindeki ve yurtdışındaki diğer okullarla karşılaştırıldığında kendi okullarının durumunu görebilecek ve aynı zamanda diğer okulların da eTwinning projesi yapmasını teşvik edecektir.

10.05.2023 201

10-05-202310-05-202310-05-2023